Selectati limba:


1. Proiect de dezvoltare școlară Comenius 1.3: "Multicultural Europe, intercultural school: from a European to a global dimension of education"

Obiectivele proiectului:

Proiectul va trata practicile educative ale scolilor privind mijloacele conceptuale si critice care ajuta la intelegerea si acceptarea diferentelor,la respectul pentru celalalt, toleranta. Va fi aplicata in mod unitar tipul (tipologia) de educatie interculturala, formata din procese de invatamant care ajuta la cunoasterea altor culturi si la instaurarea unor raporturi de deschidere, de dialog. Utilizand metode comune scolilor partnere, scoala va fi valorizata precum un loc fundamental pentru a educa viitori cetateni europeni in prevenirea prejudecatilor si a stereotipurilor, care pot duce la rasism.

In mod particular in tarile in care migrația este presenta, in scolile partnere va fi abordata problema integrarii elevilor straini.

Fiecare scoala va fi invitata sa devina laborator de conviețuire democratica unde se invata a trai in mod constructiv cu diferentele, a le accepta si a le aprecia, a se imbogati datorita acestora, mentinand totusi si aprofundand constiinta propriilor origini, experimentand in mod concret cetatenia globala (mondiala). Vor fi promovate o serie de activitati interdisciplinare pentru a favoriza educarea in spiritul  toleranței,  pacii,  cetateniei, trecand de  la o dimensiune europeana la o dimensiune globala.